Alles wat u wilt weten over productie en industrieAlles wat u wilt weten over productie en industrie


Over ons

Alles wat u wilt weten over productie en industrie

Wilt u uw kennis testen op het gebied van productie en industrie, of wilt u misschien juist uw kennis vergroten? Bent u op zoek naar dat ene antwoord op die belangrijke vraag? Wisselt u graag van gedachten met mensen die dezelfde interesses hebben als u? Hier bent u op het juiste adres. Deze blog heeft voor u alle informatie op het gebied van productie en industrie.<br\>De meest uiteenlopende onderwerpen binnen de productie en industrie worden besproken, daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van nieuws binnen dit vakgebied. Alles wat u wilt weten over productie en industrie is hier voor u gebundeld in handige categorieën.<br\>Praat mee, stel uw vraag aan de specialisten uit de branche en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. <br\>Ervaren of onervaren, deze blog heeft alle informatie die u zoekt!<br\>

Categorieën

Recente artikelen

Collectief rookgasafvoersysteem
29 maart 2019

Collectief rookgasafvoersysteem Verschillende mach

Collectief rookgasafvoersysteem

Collectief rookgasafvoersysteem

Verschillende machines die brandstof nodig hebben om te werken, stoten rook uit. Dit zijn rookgassen. Denk bijvoorbeeld aan een cv-ketel. Deze werkt bijvoorbeeld op gas. Wanneer deze cv-ketel zijn werk doet, wordt dit gas verbrand en komt hier een rook bij vrij. Om deze rook af te voeren is dus een afvoersysteem nodig. Huizen hebben vaak een zelfstandig werkend afvoersysteem, maar flats en appartementen maken gebruik van een collectief rookgasafvoersysteem.

Rookgas

De machines die dus gebruik maken van een brandstof om te werken, stoten dus rook af. Dit rookgas is vaak niet goed voor onze gezondheid en bevat verschillende schadelijke stoffen. De rookgas kan bijvoorbeeld bestaan uit waterdamp, maar ook uit stikstofgas, kooldioxide en koolstofmonoxide. De cv-ketel in een woning zorgt er voor dat er warmte komt door het gehele huis. Dit doet hij door warm water te pompen naar de verschillende radiatoren die verspreid zijn door het huis. Wanneer deze cv zijn werk doet, stoot hij dus rook af. Die rookgassen moeten ergens heen omdat wij natuurlijk geen schadelijke rook in ons huis willen houden. Hiervoor is dus een rookgasafvoersysteem.

Collectief Rookgasafvoersysteem

De naam afvoersysteem zegt het eigenlijk al. Het is een systeem dat de schadelijke stoffen afvoert naar een andere plek. In het geval van een rookgasafvoersysteem is dit weg uit het huis. De schadelijke stoffen moeten natuurlijk van ons weg en daarom vindt je bij de cv ketel ook een afvoersysteem. Wanneer het om huizen gaat dan is dit vaak een zelfstandig werkend systeem. Wanneer het gaat om een appartementencomplex dan ligt het iets anders. Vaak is er dan een collectief rookgasafvoersysteem. Elk huis heeft zijn eigen werkende cv-ketel, maar zit aangesloten op een collectief afvoersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat van alle cv-ketels in alle huizen de rookgas afgevoerd wordt en dus niet blijft hangen.

Controle

Zoals bij de meesten van ons bekend is, moet een cv-ketel eens in de zoveel tijd gecontroleerd worden. Een niet goed werkende cv-ketel kan heel vervelend zijn, maar ook schadelijk zijn voor onze gezondheid. Ook kan het een hoop geld kosten wanneer de ketel niet werkt. Wat niet iedereen weet, is dat bij deze controle het rookgasafvoersysteem ook gecontroleerd moet worden. Ook deze kan niet meer werken naar behoren en daardoor de rookgas niet goed afvoeren. Wanneer dat gebeurt blijft deze rookgas dus ook in huis hangen in plaats van dat het afgevoerd wordt naar buiten. Op die manier kan het dus alsnog schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het is dus belangrijk om naast de ketel ook de afvoer te controleren.