Alles wat u wilt weten over productie en industrieAlles wat u wilt weten over productie en industrie


Over ons

Alles wat u wilt weten over productie en industrie

Wilt u uw kennis testen op het gebied van productie en industrie, of wilt u misschien juist uw kennis vergroten? Bent u op zoek naar dat ene antwoord op die belangrijke vraag? Wisselt u graag van gedachten met mensen die dezelfde interesses hebben als u? Hier bent u op het juiste adres. Deze blog heeft voor u alle informatie op het gebied van productie en industrie.<br\>De meest uiteenlopende onderwerpen binnen de productie en industrie worden besproken, daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van nieuws binnen dit vakgebied. Alles wat u wilt weten over productie en industrie is hier voor u gebundeld in handige categorieën.<br\>Praat mee, stel uw vraag aan de specialisten uit de branche en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. <br\>Ervaren of onervaren, deze blog heeft alle informatie die u zoekt!<br\>

Categorieën

Recente artikelen

Een warmtepomp kap kopen voor meer wooncomfort
26 juli 2021

Warmtepompen zijn prachtige apparaten, waarmee je

Collectief rookgasafvoersysteem
29 maart 2019

Collectief rookgasafvoersysteem Verschillende mach

Een warmtepomp kap kopen voor meer wooncomfort

Warmtepompen zijn prachtige apparaten, waarmee je op een duurzame en energievriendelijke manier je woning van warmte kunt voorzien. Deze apparatuur is echter wel erg prijzig en, ook dat ervaren veel mensen als een nadeel, maakt ook het nodige geluid. Aangezien veel warmtepomp units buiten staan, bijvoorbeeld in de schuur of tuin, kan dit door omwonenden ervaren worden als storend. Gelukkig is hier iets tegen te doen. Als eigenaar van een warmtepomp kun je er namelijk voor kiezen om een warmtepomp kap te kopen, die om de warmtepompinstallatie heen geplaatst kan worden om de overlast tot een minimum te beperken. Maar hoe wekt dit precies? Wat zijn de voordelen van een warmtepomp kap kopen en is er voor elk type warmtepomp wel een oplossing?

Een warmtepomp kap kopen: zo werken deze kappen op het niveau van geluidsreductie

Wie tegenwoordig een warmtepomp koopt, krijgt te maken met nieuwe regelgeving op het gebied van geluidsproductie. In het Bouwbesluit van 2021 is een belangrijke eis die gesteld wordt aan apparatuurgebruik door particulieren, een maximum grens van 40 decibel buitenshuis. Als het geluid van je warmtepomp dus over de 40 decibel heen komt, kun je problemen krijgen met je buren en de gemeente. En dat is natuurlijk niet wenselijk. Het is vooral om deze reden dat een warmtepomp kap ofwel een warmtepomp behuizing gebruiken zo belangrijk is. De kap reduceert de geluidsproductie tot een acceptabel niveau en voorkomt hiermee dat je problemen krijgt door te veel herrie. Zonder een geluiddempende kap produceren de buitenunits tot op twee meter afstand een geluidsniveau van zo'n 50 decibel. En dat is wettelijk gezien te veel. Kies je voor het plaatsen van een passende en goed werkende behuizing om de unit van de warmtepomp, dan daalt het geluidsniveau aanzienlijk, in elk geval tot onder de wettelijk vastgestelde bovengrens van 40 decibel.

Warmtepomp kappen en behuizingen hebben nog meer te bieden

Een kap plaatsen op je warmtepomp unit is niet alleen van belang om de geluidsoverlast voor jezelf een omwonenden te beperken, maar heeft nog veel meer voordelen te bieden. Cruciaal is dat een goed passende behuizing ervoor zorgt dat (extreme) weersomstandigheden geen negatief effect hebben op je unit. De kappen beschermen je warmtepompinstallatie tegen regen, voorwerpen en takken die tijdens een storm door de lucht vliegen en tegen soortgelijke omstandigheden. Hierdoor gaat je warmtepompunit dus langer mee.
Ten slotte heeft een kap of behuizing voor de unit van je warmtepomp nog een visueel voordeel. De kappen lijken vaak op schoorstenen, waardoor ze in het straatbeeld veel minder opvallen. Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is een behuizing gebruiken al met al een slimme keuze, waar je veel plezier van gaat beleven!